Cybernetiikka helpottaa elämää

Ihminen on aina pyrkinyt korvaamaan menetettyjä kehon osia apuvälineillä, kuten vaikkapa puisilla tehoraajoilla, kultaisilla hampailla ja muovisilla kasvoimplanteilla. Näiden huonona puolena on kuitenkin aina ollut se, etteivät ne toimi, kuten alkuperäinen. Nykypäivän teknologia on alkanut kiihtyvällä tahdilla vastata tähän ongelmaan, jotta vammautuneiden ihmisten elämänlaatua voitaisiin parantaa.

 

Viime aikoina on noussut pinnalle uutisia kyberneettisistä raajoista, joita ihmiset ovat alkaneet menestyksekkäästi käyttää, kun hermokytkennät on saatu toimimaan oikein. On tehty myös kuulolaitteita, joilla syntymästään kuurot ovat alkaneet kuulla, ja silmälasit, joilla täysin punavihersokea voi nähdä kaikki värit. Näiden uusien ihmeiden ongelma on vielä niiden kalleus, mutta ainahan voi yrittää hankkia rahoituksen vaikka Casino-online.fi:n kautta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>