Habitare 2015

Habitare 2015 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa syyskuun alussa. Viime vuonna kävijöitä oli lähes 47 000, joten tällekin vuodelle odotukset ovat varmasti korkealla. Tulevien messujen teema on mysteerisesti Irtiottoja. Tämä voi tarkoittaa montaa eri asiaa, mutta itse kokisin sen liittyvän siihen, että messuilla on luvassa myös paljon muuta kuin sisustus-, huonekalu- ja designasiaa. Tämän vuoden Habitaren toivotaan aiheuttavan keskustelua. Mukaan on otettu enemmän antiikkia ja taidetta kuin luultavasti milloinkaan aiemmin.

Habitare-messuille tullaan rakentamaan ainakin Trash Cuisine -keittiö, muotoiluun keskittyvä ahead! -arena sekä Artsi -ohjelmapiste, joka on ArtHelsingin ja Antiikin vetämä toiminnallinen koju.

Irtiottoja kuvastaa mielestäni Habitaren halua levittyä laajemmalle alueelle. Siellä pyritään tuomaan esiin nuoria taiteilijoita ja suunnittelijoita. Trash Cuisine -keittiössä kokataan rajat rikkovalla tyylillä, mutta kuitenkin jokaiseen keittiöön soveltuen. Perinteisempiä Habitaren arvoja edustaa esimerkiksi Made in Finland, jossa suomalaiset huonekalumuotoilijat pääsevät oikeuksiinsa. Siellä tutustutaan myös huonekaluvalmistukseen, joka tehdään Suomessa totta kai.

Mielenkiintoiset messut siis tulossa. Tavataan Messukeskuksessa syyskuussa!

Habitare1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>