Internetin pelisivujen tekniikka muutoksessa

Onlinepelaaminen on helpompaa kuin koskaan. Nykyään jokainen voi kotikoneelta pelata Lottoa, bingoa, pokeria tai vaikka raaputtaa arpoja. Puhumattakaan rulettipöydistä tai vedonlyönnistä. Mutta pelilajien lisäksi muutoksen on kokenut myös tapa millä pelataan.

Tällä hetkellä on mahdollista valita, haluaako pelata streamina vai ladata pelisivuston oman ohjelmiston kotikoneelleen. Streampelaamisen positiiviset puolet liittyvät ohjelmiston leveyteen ja yksinkertaisuuteen. Streampelaamiseen ei liity riskiä, että pelaaja epähuomiossa lataisi liian suuren ohjelmistopaketin tietokoneellen, joka ei jaksakaan pyöriä, ja näin ollen pelaaminen takkuaa. Toisaalta streampelaaminen vaatii erittäin luotettavan verkkoyhteyden, ja tarpeeksi tehoja, että kone jaksaa pyörittää streamohjelmistoja.

Verkosta ladattava pelisivuston oma pelaaja-alusta on taas hyvä vaihtoehto, mikäli itseä mielyttävä pelisivusto on jo löytynyt. Ladattava ohjelmisto toimii monesti hieman sulavammin kuin stream-perusteinen, mutta negatiivisena puolena siinä on luonnollisesti pelaajan oman koneen muistin kulutus. Joissain tapauksissa ladattavat pelialustat ovat myös alttiita ohjelmistovirheille, jolloin ohjelma täytyy uudelleenladata tai päivittää. Tämä tosin ei ole ongelma, mikäli pelaaja hallitsee hyvin tietokoneen käytön.

Turvallisuus ja tietoturva ovat alati kehittyviä osa-alueita verkkopelaamisen teknologiassa. Uudet maksutavat, bitcoin, maksunvarmistukset, digitaaliset henkilötunnistussysteemit, sormenjälkitunnistus ja yksityisyydensuoja ovat kaikki aiheita, joista käydään sivustojen tekniikasta vastaavalla osastolla jatkuvaa keskustelua. Pelaajan onkin hyvä tutustua ennen sivulle rekisteröintiä, millä tavalla pelisivusto on taannut asiakkaidensa turvallisuuden. Pitää muistaa, että varsinkin suurempia voittoja siirrellessä pankkiyhteystiedot ovat välttämättömiä, olisikin tervetullutta jos EU:n alueella toimivat internet pelisivustot loisivat yhteiseurooppalaisen systeemin pelaajien turvallisuuden takaamiseksi.

Internetpelaamisen grafiikka on myös jatkuvassa muutoksessa. 3D-pelaaminen pokerissa, ruletissa tai vaikka vedonlyönnissä tulee varmasti yleistymään, kunhan teknologia saa jalansijaa, ja siihen käytettävät apuvälineet muuttuvat edullisemmiksi. Kuvittele, että pääset 3D-muodossa seuraamaan lempi jääkiekko-otteluasi suoraan kotoa, ja pelin päätteeksi kotiutat voitot suoraan pankkitilille. Tätä on tulevaisuus pelitekniikassa.