ITB-messut Berliinissä

ITB

Matkailualan expoista Berliinissä järjestettävät ITB-messut kuuluvat ehdottomasti Euroopan parhaimpiin tapahtumiin. ITB-messuilla voi todellakin kohdata koko maailman yhdessä paikassa. Jopa kymmenistä halleista koostuva valtavan kokoinen messualue pitää sisällään niin paljon tarjontaa, ettei yksi päivä tahdo riittää vierailuun millään. Matkailualan ammattilaiset varaavatkin yleensä useamman päivän tätä tapahtumaa varten. Viisi päivää kestävä tapahtuma tarjoaa oivan mahdollisuuden tavata liikekumppaneita tai muita bisneskontakteja eri puolilta maailmaa saman katon alla.

ITB:llä vierailijaa odottavat komeat ständit, näyttävät messukojut, upeat esitykset ja korkeatasoiset seminaarit. Mielenkiintoista ohjelmaa on siroteltu niin moneen paikkaan, että välillä on vaikea päättää mihin kannattaa osallistua.

Kannattaa muistaa, että liikkuminen saattaa kestää helposti jopa 20 minuuttia messualueen yhdestä päästä toiseen. Onneksi opasteet ja tiuhaan pystytetyt infopisteet auttavat oikean kohteen löytämisesstä, mutta eksymiseltä tuskin kukaan säästyy ensimmäisen päivän aikana.

Tässä muutama vinkki ITB-aloittelijoille: 

  • Luo itsellesi etukäteen aikataulu ja päätä mikä ohjelma vaikuttaa kiinnostavalta.
  • Sovi tapaamisia liikekumppaneiden kanssa etukäteen. Monilla konkareilla kalenterit täyttyvät jo kuukausia ennen messuja eikä heillä ole paljonkaan ylimääräistä aikaa. Se on ymmärrettävää: Kaukaa tulevat koittavat ottaa messupäivistä kaiken irti.
  • Varaa riittävästi aikaa. Messuale on todella laaja ja myös takaisin Berliinin keskustaan voi helposti kestää 40-60 minuuttia.
  • Jos mielessäsi on oma bisnes, on hyvä mennä paikalle heti ensimmäisenä päivänä. Parhaat diilit tehdään yleensä jo ensimmäisten päivien aikana, kun messuilla on pelkästään alan ammattilaisia. Myöhemmin messut avautuvat myös muulle yleisölle ja ilmapiiri muuttuu täysin. Luvassa on vieläkin enemmän tungosta ja jo uupuneita messuedustajia.
  • Huomioi majoitusta varatessa hotellisi sijainti. Berliini on todella iso kaupunki, joten hotellin sijanti vaikuttaa huomattavasti matkojen pituuteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>