Maailman suurimmat matkamessut

Maailman suurimmiksi sanotut matkamessut järjestetään Berliinissä. Messut pidetään 20 hallissa, joiden välillä kulkevat bussit, jotka kuljettavat messuvieraita hallista toiseen. Näillä messuilla jokainen yritys todella panostaa pisteeseensä. Messuilla on vuosien saatossa nähty muun muassa lentokoneen palanen, Sri Lankasta asti tuotuja muinaisia raunion kappaleita sekä rantabaareja. Kojuilla tarjoillaan eri maiden ruokia. Ohjelmalehtisestä voi huomata, että halleissa pidetään myös luentoja. Tämän suuren spektaakkelin nimi on siis ITB Berlin!

ITB Berlinin sivuilta löytyy jo vuoden 2016 matkamessujen esillepanijoita ja jopa hieman ohjelmaa. Sivut ovat hyvin kattavat, samoin kuin itse messutkin.

Jotkut matkailualan töitä havittelevat menevät messuille ja yrittävät saada työtarjouksia. Työsuhteitakin messuilla on siis solmittu!

Messut kestävät yleensä kolme päivää. Jos siellä siis aikoo viettää ainoastaan yhden päivän, kannattaa ohjelmaan tutustua huolellisesti ja tehdä suunnitelma, mitä kaikkea haluaa nähdä. Messuihin liittyen järjestetään myös oheisohjelmaa. Useat eri ryhmät järjestävät tapaamisia sinne. Tällaisia ryhmiä ovat vaikkapa matkabloggarit, reppureissaajat tai ihan ketkä tahansa, jotka ovat kiinnostuneet matkailusta.

ITB-messuja pidetään myös muualla maailmassa, mutta Berliinin messut ovat ne kaikkein suurimmat. Toivottavasti nähdään ensi vuoden ITB Berlinissä!

th

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>