Sähköautolla puhtaampi tulevaisuus

Ilmastonmuutos on pistänyt ihmiset kehittämään mitä erikoisempia tapoja vähentää hiilijalanjälkeään, ja koska autot ovat miljardibisnes, ja niiden käyttö tuottaa hyvin paljon hiilidioksidipäästöjä, ovat autojen kehittelijöiden silmät kääntyneet sähkön ja auton yhdistämiseen uudelleen. Ensimmäiset autot olivat kaikki sähkökäyttöisiä, mutta 1900-luvun alussa polttomoottorit syrjäyttivät sähkön halpuutensa ansiosta.

 

Nykypäivän sähköautossa on sähkömoottori, ja sähköenergia on varastoitu erillisiin akkuihin. Suurin ongelma sähköautojen yleistymiselle tällä hetkellä onkin akkujen pieni kapasiteetti, sillä täydellä nykyakulla voi ajaa vain n. 50-500 km, ja latauspisteet ovat vielä bensa-asemiin verrattuna harvinaisia. Moni tahtoisi sähkökäyttöisen auton, mutta kustannukset nousevat monelle liian suuriksi. Tähän on avuksi otettu hybridimallit, joissa yhdistetään polttomoottori ja sähkömoottori eri tavoilla, esim. niin, että polttomoottori on koko ajan käynnissä tai vain erikseen tarvittaessa. Ala kehittyy jatkuvasti, ja kaikki suurimmat automerkit ovat jo lanseeranneet sähkö- ja hybridimalleja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>